LibGuides: Hälsa och välfärd: Viktiga e-resurser

Databaser

Samtliga databaser som du som Novias studerande eller personal har tillgång till hittas i Tritonia-Finna | Novia och i Bibliotekets guider.

När du går i databaserna via bibliotekets länkar (i Tritonia-Finna | Novia eller Bibliotekets guider) kan du logga in via Novia och får tillgång till resursen.

Viktiga databaser

ABI/INFORM Collection (ProQuest)
Articles and abstracts within the fields business and economic, marketing, human resources, computers, and more. Contains full text articles from about 1,200 periodicals.
Cinahl Complete (EBSCO)
The world's most comprehensive nursing & allied health research database, providing full text for nearly 1,400 journals and also provides indexing for more than 5,400 journals.
Academic Search Elite (EBSCO)
Full text for more than 2,000 serials. Abstracts and indexing are provided for about 3,500 serials. The database covers nearly every area of academic study.
Emerald Insight
Full text articles in the spectrum of management disciplines including strategy, leadership, marketing, human resource management, health and social care, engineering, applied science and technology.
ERIC
More than 1.6 million texts related to all aspects of education.
Medibas
Kunskapsstöd för hälso- och sjukvård som ska föra ut och snabbt tillgängliggöra evidensbaserad kunskap i den kliniska vardagen.
Medic
Referenser till finländska medicinska och vårdvetenskapliga artiklar, monografier, avhandlingar och forskningsrapporter.
MEDLINE (EBSCO)
Authoritative medical information on medicine, nursing, the health care system, pre-clinical sciences and much more.
NEUKO-tietokanta
Mödra- och barnrådgivningen samt skol- och studerandehälsovården, aktuell informationen, anvisningar, rekommendationer och blanketter för yrkesfolk inom branschen (på finska).
PubMed
Medline is a well-known reference database in the fields of medicine, nursing, health services and biomedical research. Provides some links to full text.
PubMed Central
The U.S. National Library of Medicine's free digital archive of biomedical and life sciences journal literature.
Springer Nature Link
Over 3,000 journals within the fields: Biological Sciences, Business and Management, Chemistry, Computer Science, Earth and Environmental Sciences, Health Sciences, Humanities and Social Sciences, Materials Science, Mathematics, Physics and Astronomy, Statistics and Technology and Engineering.
Statista
Statista provides quick and reliable access to over 1 million statistics on 80,000 topics from 18,000 sources.
Terveysportti
En finskspråkig portal för hälsovårdsbranschen.
Web of Science (ISI Web of Knowledge)
An online index that covers journal articles published in the physical and life sciences, health sciences, social sciences, and arts and humanities.

E-boksdatabaser

I guiden Novias e-böcker hittar du mera information om e-böcker. Du kan gå direkt in i e-bokstjänsterna nedan eller söka e-böcker i Finna. Obs! De flesta e-böcker i Biblio är inte sökbara i Finna utan hittas via databasens eget sökgränssnitt.

De flesta e-böcker kan läsas direkt online medan andra ska laddas ned för att kunna läsas. Nedladdade böcker kräver separat programvara (ett läsprogram) som möjliggör läsning av de krypterade böckerna. Böcker från Ellibs används med Thorium Reader som kan användas direkt efter nedladdning. Övriga e-bokstänster använder huvudsakligen Adobe Digital Edtions som aktiveras med personligt Adobe-konto.

E-böcker från Biblio och Ellibs lånas med bibliotekskortet medan e-böcker från Ebook Central, EBSCO, Sage Knowledge och Kauppakamari används med Novia-inloggning.

Läs mera i bibliotekets guider: Novias e-böcker och E-böcker.

Dagstidningar digitalt

ePress - inhemska dagstidningar (öppnas i nytt fönster)

Innehåller 220 inhemska tidningar, alla de största dagstidningarna finns med. Bland annat Huvudstadsbladet, Åbo underrättelser, Vasabladet, Österbottens tidning, Syd-Österbotten, Västra Nyland, Östnyland, Helsingin sanomat och Ilkka-Pohjalainen. Tillgängliga i biblioteket och i Novias datanät (ingen distansanvändning). 3 användare samtidigt.

PressReader - dagstidningar från hela världen (öppnas i nytt fönster)

Mer än 7000 dagstidningar och tidskrifter från ca 100 länder på ca 60 olika språk. Obegränsat antal samtidiga användare.

Hälsa och välfärd

Ta kontakt

Söktjänsten Finna