Finlands officiella statistikFinlands officiella statistik är en täckande statistiksamling som beskriver utvecklingen och situationen i samhället. Finlands officiella statistik består av närmare 250 statistikgrenar inom 26 ämnesområden. Primäruppgifterna i den officiella statistiken är avgiftsfria och tillgängliga för alla.
SOTKAnetSOTKAnet har en bred täckning av statistikuppgifter om finländarnas välfärd och hälsa. Indikatorbanken innehåller också centrala uppgifter om hälsotillståndet samt konsumtionen av social service och hälso- och sjukvård i olika europeiska länder.
Utrikeshandelsstatistik TullenUljas-databasen innehåller tullens utrikeshandelsstatistik grupperad enligt varuklassificering och näringsgrensindelning. I databasen finns också handelsbalansstatistik, indexstatistik och preliminär statistik samt landrapporter.
Statistiska årsböckerThis link opens in a new windowStatistisk årsbok för Finland tillgänglig från och med år 1879. Årsböcker fr.o.m. 1999 kan fås i kalkylbladsformat. På sidan finns även länkar till andra länders statistiska årsböcker.
EurostatThis link opens in a new windowEurostat, the Statistical Office of the European Communities, gives free access to economic and social information on the euro-zone, the EU and the 25 Member States. More than 300 million data, from many different domains, are available online, varying from consumer prices, through poverty or environmental indicators, to detailed external trade data by product.
Ilostat DatabaseThe ILOSTAT database of the ILO is the main source of worldwide data on labour markets and unemployment
OECD DataThe OECD publishes statistics for OECD countries and selected non-member countries.Topics include demographics, health, education and finance.
UNDataStatistical resources compiled by the UN statistical system and other international agencies. The numerous databases or tables collectively known as "datamarts" contain over 60 million data points and cover a wide range of statistical themes. UNdata is a web-based data service for the global user community.
UNESCO Institute for StatisticsGlobally and internationally comparable statistics on education, science, technology, culture and communication.
World Development IndicatorsThe WDI database includes statistics worldwide since 1960. The indicators focus on different economic, social and environmental aspects.
EUR-LexThis link opens in a new windowEUR-Lex är portalen för den samlade EG-rätten:
- EG-rättsakter på alla officiella språk
- Europeiska unionens officiella tidning
- Fördrag
- Lagstiftning
- Förberedande rättsakter
- Rättspraxis
- Parlamentsledamöternas frågor
- Dokument av allmänt intresse
- Utvidgningen
FinlexThis link opens in a new windowFINLEX är indelad i följande delar: lagstiftning, rättspraxis, myndigheter, statsfördrag och regeringspropositioner.
Lagstiftning: De finsk- och svenskspråkiga författningstexterna finns i samlingar av uppdaterade och ursprungliga författningar. Ändringsuppgifter finns i referensdatabasen. I den elektroniska författningssamlingen finns de nyaste författningarna. De författningstexter som publiceras i Finlands författningssamling är omgående tillgängliga i FINLEX både på finska och på svenska.
Rättspraxis: innehåller avgöranden av finska och europeiska domstolar från flera årtionden i över tio olika databaser.
Myndigheter: innehåller olika myndigheters beslutsmaterial.
Statsfördrag: innehåller fördrag som Finland har ingått med främmande stater och internationella organisationer samt ett register med fördragens ändringsuppgifter.
Regeringspropositioner: innehåller regeringspropositioner på finska fr.o.m. början av 1992. Fr.o.m. 2001 finns regeringspropositionerna både på finska och svenska. Förteckning över propositioner som är under behandling i riksdagen ingår också.
Encyklopedier
Encyclopædia BritannicaThis link opens in a new windowEncyclopædia Britannica Online includes the complete encyclopedia, as well as Merriam-Webster's Collegiate Dictionary and Thesaurus, Britannica Student Encyclopedia and the Britannica Book of the Year.
NationalencyklopedinThis link opens in a new windowNationalencyklopedin på nätet innehåller förutom Nationalencyklopedins 20 band även de tre supplementbanden från år 2000 och Nationalencyklopedins ordbok i tre band. Tjänsten innehåller även en svensk-engelsk-svensk ordbok.
