LibGuides: Företagsekonomi: Viktiga e-resurser

Databaser

Du kan använda Novias e-material i Novias datanät samt på distans, t.ex. hemifrån.

Distansanvändning: Novias studerande och personal kan använda databaserna på distans genom att logga in med sitt användarnamn och lösenord. Gå alltid in i databaserna via bibliotekets länkar (i LibGuides eller Finna) så har du möjlighet att logga in och autentisera dig som Noviaanvändare.

Viktiga databaser inom företagsekonomi

ABI/Inform Global (ProQuest) This link opens in a new window ABI Inform Global (ProQuest) provides articles and abstracts within the fields business and economic conditions, management techniques, theory, and practice of business, advertising, marketing, economics, human resources, finance, taxation, computers, and more. Contains full text articles from about 1,200 periodicals.
EBSCO Academic Search Elite This link opens in a new window Academic Search Elite (EBSCO) provides full text for more than 2,000 serials. Abstracts and indexing are provided for about 3,500 serials. The database covers nearly every area of academic study.
Emerald This link opens in a new window Emerald provides full text articles in the spectrum of management disciplines including strategy, leadership, marketing and human resource management. Engineering, applied science and technology are also included.
Springer Link This link opens in a new window SpringerLink offers over 2,000 scholarly electronic journals, mainly in science, technics and medicine.
Statista This link opens in a new window Statista provides quick and reliable access to over 1 million statistics on 80,000 topics from 18,000 sources.
Web of Science (ISI Web of Knowledge) This link opens in a new window The Web of Science provides seamless access to the Science Citation Expanded®, Social Sciences Citation Index®, and Arts & Humanities Citation Index™. It enables users to search current and retrospective multidisciplinary information from approximately 8,500 of the most prestigious, high impact research journals in the world. Web of Science also provides a unique search method, cited reference searching. With it, users can navigate forward, backward, and through the literature, searching all disciplines and time spans to uncover all the information relevant to their research.

Författningar, redovisningsstandarder m m

Far Online This link opens in a new window FAR Online innehåller bl.a. författningar, föreskrifter, rekommendationer, redovisningsstandarder, IFRS-volymen, handledningar, Balans, Svensk Skattetidning, propositioner, BAS-produkterna samt mallar och checklistor. Dessutom återfinns här samtliga FAR Akademis lag- och regelsamlingar.

E-tidskrifter inom ekonomi

E-boksdatabaser

Kom även ihåg bibliotekets e-böcker!

Här hittar du mera information om e-böcker. Du kan gå direkt in i e-bokstjänsterna nedan eller söka e-böcker i Finna. Obs! Alla Elib-böcker ingår inte i Finna.

Ebook Central This link opens in a new window Ebook Central is a collection of over 130.000 full-text books in multiple academic and general interest subject areas.
EBSCO eBook Collection This link opens in a new window The EBSCO eBook Collection of Novia contains individually selected and purchased e-books.
Biblio (Elib) - svenska e-böcker This link opens in a new window Biblios (Elibs) boksortiment innehåller både skön- och facklitteratur (även ljudböcker) från de flesta svenska förlag. Logga in på Biblio (Elib) med ditt bibliotekskorts nummer och pinkod. Restriktioner: begränsat antal lån/vecka. Du kan ladda ner dina lånade böcker för läsning utan nätkontakt. Du behöver då ett läsprogram installerat på din dator. Mera information hittar du på Biblios egna webbsidor.
Ellibs - finska e-böcker This link opens in a new window Ellibs innehåller e-böcker tillgängliga för användare med Tritonias bibliotekskort. Logga in med bibliotekskortets nummer och PIN-koden till Tria-databasen. Då du loggat in kan du låna böcker som finns tillgängliga.

E-bokstips

Coronavirus + business
Publication Date: 2020
Digital Entrepreneurship by Mariusz Soltanifar (Editor); Mathew Hughes (Editor); Lutz Göcke (Editor)
Publication Date: 2020
Influencer Marketing for Brands by Aron Levin
Publication Date: 2020

Fritt tillgängliga e-böcker

DOAB - Directory of Open Access Books Academic open access books from different publishers.
InTech - Open science Open access books from the field of science, technology and medical science.
OAPEN - freely accessible academic books Online library and publication platform.

Dagstidningar på webben

ePress - inhemska dagstidningar

Helsingin sanomat, Ilkka-Pohjalainen, Vasabladet och HBL. Tillgängliga i biblioteket och i Novias datanät (ingen distansanvändning). 3 användare samtidigt.

PressReader - dagstidningar från hela världen

Inhemska och utländska dagstidningar samt hobbytidskrifter från hela världen. Tillgängliga i biblioteket och i Novias datanät (även med distansinloggning).

Ta kontakt

Informationsspecialist: Carina Engblom
carina.engblom(a)uwasa.fi, 029-449 8552

Fråga biblioteket

Boka tid för handledning

Ge respons

KauppakamariTieto: ammattikirjasto

Kauppakamarin ammattikirjasto innehåller ca 150 e-böcker i ämnesområdena ekonomi, arbetsliv, ledarskap, juridik och marknadsföring. Böckerna är på finska.

Obegränsad mängd samtida användare. Kan också användas på distans med novia-inloggning.

ST-Akatemia Online

Via ST-akatemia har vi en enskild bok "Bokslutsmodell för aktiebolag".

Boken kan läsas på Novias campus eller med distansinloggning.

Endast 30 samtida användare, så kom ihåg att stänga boken när du inte längre behöver den.